Search
Kokeile Efecteä ilmaiseksi

Uusi yhteistyö tuo Efecten korkeakouluihin

Tunnisteet: Service Management

Efecte on sopinut yhteistyöstä kahden johtavan suomalaisen oppilaitoksen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää ja mahdollistaa IT-palvelunhallinnan ja -johtamisen osaamista ja koulutusta Suomessa.

Itä-Suomen yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat saaneet Efecten pilvipohjaisen palvelunhallinnan järjestelmäkokonaisuuden koulutuskäyttöön.

”Haluamme tällä tavalla antaa opiskelijoille konkreettisen ja realistisen kuvan siitä, mitä palvelujohtaminen ja IT-palvelunhallinta ovat käytännössä. Näemme tämän myös mahdollisuutena saada tuoreita näkemyksiä omaan ohjelmistokehitystyöhömme ja näin vahvistaa asemaamme johtavana eurooppalaisena palvelunhallinnan ratkaisutoimittajana” sanoo Efecten koulutuspalveluista vastaava Senior Advisor Milla Kuosmanen.

Metropolian tutkinto-ohjelman tutkintovastaava Nina Hellman on innoissaan yhteistyöstä.

”Olemme jo vuosia kouluttaneet IT-palvelujohtamista Metropoliassa. Efecte-ympäristö on kuin piste i:n päälle, nyt opiskelijamme pääsevät kokemaan käytännön. Toivomme pystyvämme osaltamme ratkaisemaan suomalaisten IT-palvelujohtamisen osaajapulaa ja toisaalta myös tukemaan suomalaista ohjelmistotuotantoa uusilla innovaatioilla. Tähtäämme siihen, että järjestelmän käyttökoulutus tulee osaksi perusopetustamme”.

Itä-Suomen yliopistolla palvelunhallintaa vuosia kouluttanut tutkimuspäällikkö Marko Jäntti kiittää Efecteä aktiivisuudesta Kuopiossakin. ”Efecten panostus TUPLA-hankkeeseen on parasta yhteistyötä suomalaisen ohjelmistoteollisuuden akateemisen tutkimuksen välillä. Efecten palvelunhallinnan digitaalisilla ratkaisuilla saamme annettua hankkeeseen osallistuville yrityksille näkymän nykyaikaiseen palvelujohtamiseen ja automaatioon ja sen mahdollisuuksiin tuottavuuden apuna.”

Efecte perusti lokakuussa 2017 Kuopioon toimipisteen, joka työllistää tällä hetkellä neljä ammattilaista.

”Merkittävien asiakkuuksien lisäksi mahdollisuus yliopistoyhteistyöhön oli ratkaiseva asia valitessamme operointikeskuksemme sijaintia. Kasvavana suomalaisena kaupunkina Kuopio on mainio kasvupaikka sieltä valmistuville ammattilaisille sekä Efecten teknologiakeskukselle” perustelee Efecten palvelujohtaja Timo Hyvönen.

Hyvönen näkee oppilaitosyhteistyössä suuren yhteiskunnallisen arvon.

”Tietämys kumuloituu oppilaitosten keskinäisessä yhteistyössä, ja olemme kehittäneet peruskoulutuksen rakennetta hyvässä kolmikannassa Efecten, Metropolian ja Itä-Suomen yliopiston kesken. Hanke hyödyttää koko teollisuusalaamme, ja haluamme taata sekä omia että yleisesti alan resurssitarpeita antamalla opiskelijoille kokemuksen palvelunhallinnan järjestelmäkokonaisuudesta.”

 

Lisätietoja:

Nina Hellman, Metropolia, tuotantotalouden tutkinto-ohjelma, nina.hellman@metropolia.fi

Marko Jäntti, Itä-Suomen yliopisto, palvelunhallinnan koulutus, TUPLA-hanke - Tuottavuutta ja Digitaalisia Palveluita Liiketoiminnan Avuksi 2018-2019, marko.jantti@uef.fi

Milla Kuosmanen, Efecte, koulutukset sekä palvelu- ja prosessikonsultointi, milla.kuosmanen@efecte.com

 

Efecte

Kirjoittanut Efecte

Liity postituslistalle! Saat tietoa tuotteistamme ja asiantuntijoiden artikkeleita.