Kolme askelta kohti huomispäivän ketterää henkilöstöhallintoa

Tunnisteet: HR Management

Hallinnoidaanko teillä HR:n tehtäviä sähköposteilla ja puhelimitse? Palvellaanko henkilöstöä virka-aikaan eikä silloin kun apua oikeasti tarvitaan? Mikä tärkeintä, tuskailevatko siviilielämässä vaivattomiin digitaalisiin käyttäjäkokemuksiin tottuneet työntekijänne ja rekrytointikandidaattinne kömpelöiden lomakkeiden ja sovellusten viidakossa?

 

  1. Itsepalvelulla vauhtia työntekijäkokemuksiin ja hyvinvointiin

Nykyaikainen, ketterästi toimiva henkilöstöhallinto tarjoaa työntekijöille mahdollisuuden itsepalveluun, jossa yhdestä helppokäyttöisestä työkalusta voi tilata kännykän, läppärirepun ja lounasedun, tarkistaa saldokertymän ja anoa kesälomat. Kokemuksenhan tulisi olla yksinkertainen ja vaivaton kuin matkojen varaaminen netissä: kaikki yhdeltä luukulta ja käyttäjää opastaen. Yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin vastaukset löytyvät helposti ja asiantuntijan saa tarvittaessa kiinni chat-ikkunan kautta. Sen sijaan, että työntekijät tuskastuvat lomakkeiden täyttämiseen, he kokevat HR:n osaksi positiivista työntekijäkokemustaan.

 Selfservice_mobile_625px_B2A7936

 

  1. Sähköpostirumbasta itseohjautuviin prosesseihin

Trivagomaisen käyttäjäkokemuksen luomiseen tarvitaan toki muutakin kuin kaunis käyttöliittymä. Itsepalveluportaalista tulevien tehtävien ohjautuminen HR:n jaettuihin sähköpostilaatikoihin aiheuttaa helposti kaaoksen, jossa ei tiedetä mihin pyyntöihin on vastattu ja mitkä ovat jääneet kesken jonkun karattua kesälomalle. Ketterä henkilöstöhallinto sen sijaan hyödyntää tehokkaasti jaettuja työjonoja, jotka ovat läpinäkyviä koko tiimille. Jokainen näkee, mitä on tehtävä. Jokainen näkee, mitä on tehtävä ensin. Ja jokainen tietää, mikä on kunkin tehtävän status. Sen sijaan, että tehtävä makaa lomailevan kollegan sähköpostissa, kuka tahansa HR-tiimistä voi ottaa sen vastuulleen, milloin tahansa ja missä tahansa. Tehtävien uudelleen allokoiminen ja tiimien organisointi käyvät joustavasti. Tiimien jäsenet voivat myös erikoistua ja palvella mitä tahansa organisaation osaa tai maantieteellistä aluetta.

 

  1. Sankariesimiehet ratsastavat datalla

Harva esimies varsinaisesti rakastaa yllätyksiä. Haluamme olla ajan tasalla esimerkiksi siitä, miten tiimillämme menee, mikä on organisaation tyytyväisyyden taso, tuottavuus ja vaihtuvuus ja paljonko asiantuntijat tekevät laskutettavaa työtä. Tällaisia, jatkuvasti ajantasaisia ja vaivattomasti saatavilla olevia näkymiä tarjoamalla henkilöstöosasto nousee johtajille verrattomaksi kumppaniksi. Ketterästi toimiva henkilöstöosasto tietää myös oman toimintansa tärkeimmät mittarit, ymmärtää prosessiensa pullonkaulat ja kertoo sisäisille asiakkailleen, kuinka esimerkiksi työntekijöiden sisäänajoon ja perehdyttämiseen liittyvissä asioissa on onnistuttu. Erinomainen esimerkki viimeksi mainitusta on Valmet Automotive, joka sai yli 1000 uuden työntekijän virran Uudenkaupungin autotehtaalla hallintaan toistettavilla ja pitkälti automatisoiduilla työhöntulokäytännöillä.

 

Ketterät toimintatavat ovat vakiinnuttaneet paikkansa IT- ja kehitysosastojen arjessa. Agile tarkoittaa läpinäkyvyyttä, muutosjoustavuutta ja mitattavuutta. Nämä teemat eivät ole kaukana siitä, mitä henkilöstöosastosi tarvitsee houkutellakseen ja pitääkseen talossa markkinoiden parhaat osaajat: mahdollisuuksia työntekijöille palvella itseään, tiimeille ohjata omaa toimintaansa ja esimiehille tehdä päätökset faktoihin pohjautuen.

Mikäli aihe kiinnostaa, olethan meihin yhteydessä!

Pyydä demo tai tapaaminen 

 

Niina Hovi & Peter Schneider

Kirjoittanut Niina Hovi & Peter Schneider

Niina Hovi, VP Culture & HR and Peter Schneider, VP Products.