Niilo Fredrikson nimitetty Efecte Oyj:n toimitusjohtajaksi

Tunnisteet: Press releases, Efecte

Efecte Oyj:n hallitus on nimittänyt Niilo Fredriksonin (syntynyt 1980) Efecte Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään vuoden loppuun mennessä. Fredrikson on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri erikoistumisalueinaan ohjelmistoyrityksen kansainvälistyminen ja viraali markkinointi.

Niilo Fredrikson on toiminut viimeksi Nokia Oyj:n palveluksessa, johtaen yhtiön analytiikka- ja keinoälyohjelmistojen yksikköä. Tätä ennen hän toimi Comptel Oyj:n johtoryhmässä, vastaten Intelligent Data -liiketoimintayksiköstä. Nokia osti Comptelin viime vuonna. Aiemmin Fredrikson oli yli kymmenen vuoden ajan Microsoftin palveluksessa, viimeksi Office 365 -pilvipalveluiden globaalina kumppanistrategia- ja markkinointijohtajana Redmondissa, Yhdysvalloissa. Fredrikson on toiminut myös ohjelmistoyrittäjänä Nobman Informatics ja Ch5 Finland -yhtiöissä sekä Ohjelmistoyrittäjät ry:n hallituksessa.

Fredrikson on toiminut vuodesta 2017 Efecte Oyj:n hallituksessa ja hän tuntee yhtiön tilanteen ja mahdollisuudet hyvin. Hän eroaa hallituksen jäsenyydestä samalla kun aloittaa toimitusjohtajana.

Efecten nykyinen toimitusjohtaja jatkaa yhtiön palveluksessa elokuun loppuun. Talousjohtaja Hannu Nyman toimii väliaikaisena toimitusjohtajan sijaisena, kunnes Niilo Fredrikson aloittaa tehtävässään.

Efecten hallituksen puheenjohtaja Pertti Ervi: ”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Niilon rakentamaan Efecten tulevaisuutta ja kansainvälistymistä yhtiön toimitusjohtajana. Niilon monipuolinen tausta ohjelmistoyrityksistä, pilvipalveluista ja kansainvälisistä liiketoiminnoista sopii erinomaisen hyvin Efecten seuraavan vaiheen rakentamiseen.”

”Efectessä kiinnostavinta on mahdollisuus luoda kansainvälisesti merkittävää suomalaista pilvipalveluliiketoimintaa. Olen hallituksessa nähnyt yrityksen potentiaalin ja pidän pitkän tähtäimen kasvun rakentamiseen keskittyvää strategiaa oikeana.  Lähden innoissani jatkamaan Efecten kasvutarinaa toimitusjohtajan roolissa”, kertoo Niilo Fredrikson.

 

Efectestä

Efecte on suomalainen ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa pilvipohjaisia palvelun- ja identiteetinhallinnan ohjelmistoja sekä niitä tukevia asiantuntijapalveluja. Efecten ratkaisut tehostavat ja yksinkertaistavat organisaation käytössä olevien palveluiden, tietojärjestelmien sekä infrastruktuurin hallinnointia. Efecte on asiakasmäärillä mitattuna yksi alan johtavista suurten ja keskisuurten sekä julkisten organisaatioiden ohjelmistotoimittajista Suomessa ja Pohjoismaissa. Efecte perustettiin vuonna 1998 ja se on noteerattu Nasdaq First North -markkinalla. Efectellä on toimistot Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Lisätietoja Efecten ratkaisuista ja palveluista: www.efecte.com. Tietoa sijoittajille: investors.efecte.com/fi.

Efecte

Kirjoittanut Efecte

Liity postituslistalle! Saat tietoa tuotteistamme ja asiantuntijoiden artikkeleita.

Tutustu myös englanninkieliseen artikkeleihin.