Efecte: mobilcom-debitel asiakkaaksi Saksassa

Tunnisteet: Press releases, Customers, IT Service Management

• Saksalainen telepalveluiden tarjoaja käyttää Efecten Edge-ratkaisua IT-omaisuutensa hallintaan.

• Asiakas valitsi Efecten ratkaisun sen intuitiivisen käyttöliittymän, toiminnallisuuksien laajuuden ja vahvan konfiguraatiotietokannan (CMDB) perusteella.

• Jo 1 600 mobilcom-debitelin työntekijää hyödyntää Efecten ratkaisua työssään.

• Suunnitteilla on ratkaisun käytön laajentaminen maaorganisaatioihin ja muihin kuin IT-prosesseihin.

Efecte on ottanut tärkeän edistysaskeleen liiketoimintansa kasvattamiseksi Saksassa. Pilvipohjaisen palvelunhallinnan ohjelmistoyhtiö on saanut uudeksi asiakkaakseen saksalaisen telepalveluntarjoaja mobilcom-debitelin. mobilcom-debitel käyttää Efecten Edge Enterprise Service Management (ESM) -alustaa palvelupyyntöjen ja IT-omaisuuden hallintaan. Ratkaisua käytetään jo noin 1 600 työntekijän päivittäisessä toiminnassa, ja se on suunniteltu otettavaksi käyttöön yhtiön kaikissa toimipisteissä hankkeen toisessa vaiheessa.

"Yhteistyömme erittäin kilpaillulla toimialalla toimivan asiakkaan kanssa todistaa, kuinka Efecte voi auttaa johtavia yrityksiä uudistamaan liiketoimintaprosessejaan", sanoo Efecten Saksan, Itävallan ja Sveitsin alueen maajohtaja Christian Frauen. "Modulaarinen palvelualustamme tukee mobilcom-debiteliä palveluprosessien virtaviivaistamisessa ja samalla auttaa yritystä parantamaan sisäisten palveluidensa laatua”, Frauen jatkaa.

IT-omaisuuden hallinta keskiössä

mobilcom-debitel halusi optimoida IT-omaisuutensa tilaamisen ja hallinnan ja keskittää ne yhteen työkaluun. Tästä syystä yhtiö etsi ratkaisua palveluluettelonsa hallintaan ja korvaamaan konfiguraatiotietokantaa (CMDB), joka ei enää vastannut yrityksen tarpeita. IT-osasto halusi tarjota sisäisille palveluasiakkailleen modernin ja helppokäyttöisen käyttöliittymän päivittäisen työn tukemiseen.

Valintaprosessissa Efecte voitti kilpailijansa käyttöliittymän helppokäyttöisyydellä ja intuitiivisuudella sekä ratkaisun edistyksellisillä toiminnallisuuksilla, kuten tuotepaketteja tukevalla ostoskoritoiminnallisuudella ja monimuotoisella omaisuudenhallinnalla. Lisäksi Efecten ratkaisu mahdollistaa kaiken omaisuuden rakenteellisen ja selkeän visualisoinnin.

"Sisäisesti IT-omaisuuttamme on käsiteltävä erilaisissa hyväksymismenettelyissä ja työnkuluissa, mutta liiketoimintojemme tulee pystyä tekemään tilauksia vaivattomasti", toteaa Andreas Kock, mobilcom-debitelin työasemapalveluiden johtaja. "Efecte oli ainoa valmistaja tarjouskilpailussamme, jonka ratkaisu pystyi tarjoamaan tämän tärkeän toiminnon ”out-of-the-box.”

Tällä hetkellä kaikki mobilcom-debitelin sisäiset palvelupyynnöt käsitellään Efecte Edgen kautta. Toisessa vaiheessa yhtiö aikoo liittää järjestelmään lisää konttoreitaan, kehittää omaisuudenhallintaa entisestään ja kartoittaa uusia liiketoimintaprosesseja ratkaisulla hallittavaksi. Efecte tukee jatkossa mobilcom-debiteliä myös yrityspalveluiden hallinnassa (Enterprise Service Management, ESM), jolloin Efecte Edge -ratkaisulla tullaan hallinnoimaan myös muita kuin IT-liitännäisiä prosesseja.

Yrityspalveluiden hallinnan alusta Efecteltä

Efecten ratkaisun tekninen perusta on intuitiivisesti toimiva yrityspalveluiden hallinta-alusta, Efecte Edge. Organisaatiot voivat käyttää sitä monien eri toimintojensa palveluprosessien hallinnointiin ja automatisointiin. Näihin kuuluvat perinteinen IT-palveluiden hallinta, tiketöintijärjestelmät sekä prosessit esimerkiksi henkilöstöhallintoon sekä rakennusten tai kiinteistöjen hallintaan. Asiakkaat voivat mukauttaa ohjelmiston joustavasti yksilöllisiin tarpeisiinsa ilman ohjelmointiosaamista. Heillä on myös mahdollisuus käyttää ratkaisua Efecten pilvestä tai omasta tai kumppaninsa yksityisestä pilvestä. Efecte myös auttaa asiakkaitaan noudattamaan tiukkoja eurooppalaisia tietosuojasäännöksiä. Efecte on saanut ITSM-ratkaisulleen Pink Elephantin PinkVERIFY- ja SERVIEW CERTIFIED TOOL -sertifikaatit. Yhtiöllä noudattaa siis parhaita käytäntöjä, jotka tunnustetaan koko toimialalla.

 

mobilcom-debitelistä

mobilcom-debitel on freenet-konsernin brändi. Digitaalisen elämäntavan palvelukonserni tarjoaa laajan valikoiman omia matkaviestintä- ja datapalveluita ja muita tuotteita, jotka on suunniteltu yksinkertaistamaan arkea Internetin ja / tai älypuhelinten kautta. Yhtiön tarjoomaan kuuluvat myös energia ja tarvikkeet sekä saksalaisisten verkko-operaattoreiden matkapuhelin- ja datatuotteet. Yhtiö tarjoaa myymälöissään, GRAVIS-haarakonttoreissaan ja asiakaspalvelussaan osaamista ja konsultointia tuotevalikoimaansa liittyen. Se on lisäksi laajasti läsnä erikoisliikkeissä, elektroniikkamyymälöissä ja marketeissa.

Efecte

Kirjoittanut Efecte