Efectelle Great Place to Work® -sertifikaatti

Tunnisteet: Great Place to Work

Hyvä työpaikka = mahtavat ihmiset!

Efecte is a Great Place to Work

Me Efectellä uskomme, että hyvä työpaikka on kaikkien asia, ja että ainoa tie menestykseen on jatkuva kehitys- ja yhteistyö. Työntekijämme ovat mahdollistaneet Efecten kasvun ja menestyksen ja haluamme luoda sellaiset toimintaedellytykset, joiden avulla voimme varmistaa tämän jatkossakin. Tässä kehitystyössä olemme jo kolmen vuoden ajan käyttäneet apuna Great Place to Workin vuosittaista henkilöstökyselyä, ja otimme ilolla vastaan uutisen, että Efectelle on myönnetty Great Place to Work® -sertifikaatti hyvien kyselytulosten ansiosta.

Maailmalla tuttu mutta Suomessa vasta käyttöönotettu sertifikaatti myönnetään työpaikoille, joiden tulokset Suomen parhaat työpaikat 2017 -tutkimusprosessissa täyttävät sertifioinnin kriteerit: Trust Indexin kokonaistulos sekä tulos taustamuuttujittain aseman ja sukupuolen osalta on oltava vähintään 70 %. Efecten Trust Index -kokonaistulos vuonna 2017 oli 77 %.

Valtakunnallisena verrokkina toimii Suomalaisen työelämän tila 2016 -tutkimus, jossa yritysten vastaava tulos oli keskimäärin 50 %. Onkin hienoa saada myös muodollista tunnustusta tekemästämme pitkäjänteisestä ja sinnikkäästä kehittämistyöstä.

 

Kuuntelemme henkilöstömme ääntä – ja toimimme sen innoittamana

Sertifikaatti on hieno tunnustus yrityksille, joissa on jo mietitty ja tehty paljon asioita paremman työpaikan aikaansaamiseksi. Vaikka on hienoa saada tällaista näkyvää tunnustustakin tehdystä kehitystyöstä, näen Great Place to Work -tutkimuksen ensisijaisesti hyvänä työkaluna toimintatapojen ja johtamiskäytänteiden näkyväksi tekemisessä ja jatkuvan kehittämistyön mahdollistajana. Etenkin ensimmäisen vuoden tutkimus oli silmiä avaava ja toi näkymää siihen, miten työntekijämme kokevat eri toimintatapojemme riittävyyden, toimivuuden ja oikeudenmukaisuuden.

Näiden kolmen tutkimusvuoden aikana olemmekin saaneet henkilökunnalta kattavan arvion ja mielipiteen Efecten kulttuurista, työilmapiiristä ja työviihtyvyydestä. Jokaisesta tutkimustuloksesta olemme ottaneet suurennuslasin alle erityisesti kolmesta viiteen parhaaksi kehuttua ja viisi eniten kehittämistä vaativaa osa-aluetta.

Joskus toivotut muutokset vaativat vain korjausliikkeitä, konkreettisia muutoksia arkiseen tekemiseen. Vuosien aikana olemme tutkimustulosten perusteella muun muassa kehittäneet yhteistyötä ja kommunikointia yksiköiden välillä sekä viilanneet sisäistä toimintaamme toimivan arvoketjun aikaansaamiseksi. Asiakaslähtöisyys on yksi arvoistamme ja haluammekin, että tämä näkyy paitsi asiakasrajapinnassa, myös sisäisessä tekemisessämme.

Kasvu on tuonut osaltaan myös luonnollisia kehityskohteita toiminnassamme. Toimitilojemme toimimattomuus on noussut tutkimuksessa jo parin vuoden ajan osa-alueena, johon on toivottu parannusta. Nyt saamme tätäkin asiaa kehitettyä, kun kesäkuussa muutamme toimivampiin tiloihin. Nykyinen tila on pääosin avokonttoria, mutta uuteen toimistoon tulee henkilöstön toiveiden mukaisesti selkeästi monipuolisempi tilaratkaisu, joka mahdollistaa entistä sujuvamman työnteon.

 

Joustoa ja iloa työhön – Efecte way

Haluamme edelleen kehittää Efecten kulttuuria sellaiseksi, että voimme menestyä ja onnistua, ja silti voida hyvin. Etätyöstä on viime aikoina kirjoiteltu paljon, eikä välttämättä kovin positiivisessa valossa. Itse uskon, että tietointensiivisessä työssä tarvitaan erilaisia työnteon tapoja, joiden avulla mahdollistetaan parhaat tulokset. Luottamus on tässä avainasemassa. Efectellä kaikkien työntekijöiden on mahdollisuus työskennellä etänä ja lähes 90 % työntekijöistämme käyttääkin tätä mahdollisuutta tiimistä ja omasta elämäntilanteesta riippuen. On mielestäni aivan mieletön etu, että kukin voi keskittyä töihinsä ja saada tuloksia aikaan kotona tai kahvilassa, missä ajatus milloinkin parhaiten kulkeekaan.

Toki työn lomassa täytyy välillä ottaa myös rennommin ja varata aikaa kollegoiden tapaamiselle. Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa toimistolla yhteisen maanantailounaan äärelle ja vietämme pizzaperjantaita, jolloin Efecte tarjoaa toimistolla ruuat, juotavat ja naposteltavat kaikille työntekijöille. Erityistä plussaa tilaisuuksissa on se, että niissä tapaa myös sellaisia kollegoita, joita muuten ei arjessa tule usein kohdattua.

Työergonomiastamme pidämme huolta säännöllisten työfysioterapeutin toimistokäyntien avulla, jolloin kaikilla on mahdollisuus tarkistuttaa oman työpisteen ergonomia mahdollisimman toimivaksi. Myös työn tauotuksen tärkeyttä olemme halunneet korostaa ja siihen saimme hyviä vinkkejä viime vuotisesta Filosofian Akatemian ajattelunhallinnan valmennuksesta: 6 ällää eli Lepo, Leikki, Liikunta, Luonto, Leipä ja Läsnäolo ovat hyviä tapoja tauottaa työntekoa kullekin sopivimmalla tavalla.

Liikuntaseteleitä Efectellä on jaettu jo monta vuotta. Efecten oma sählyjengi treenaa myös kerran viikossa ja osallistuu yritysten omaan sählysarjaan, ja kaikki halukkaat voivat osallistua Beach volleyn pelaamiseen varatuilla vuoroilla.

Luonnollisesti myös työn sisältö on suuressa roolissa työssä viihtymisessä. Kun työntekijä tietää mitä tekee ja miksi, tuo se selkeyttä ja tavoitteellisuutta tekemiseen. Siksi pidämmekin työntekijöille tavoite- ja kehityskeskusteluja kvartaaleittain.

Haluamme tukea henkilöstömme jatkuvaa kehittymistä kokeilemalla jotain uutta ja otimmekin vuonna 2016 käyttöön Training day -käytännön, joka mahdollistaa työntekijöille yhden päivän kuukaudessa itsensä kehittämiseen. Päivän voi käyttää esimerkiksi lukemiseen, webinaariin, kurssiin tai vaikka lopputyön viimeistelyyn. Mihin tahansa, joka saa työntekijät pysähtymään oman osaamisensa äärelle ja miettimään, mihin suuntaan sitä haluaisi ja tulisi kehittää. Näitä pysähtymisen hetkiä kun tarvitaan useammin kuin vain vuosittaista henkilöstökyselyä täytettäessä.

Kiinnostuitko Efectestä? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme!

 

Miia Campbell

Kirjoittanut Miia Campbell

HR-specialist @Efecte. Service minded and action oriented enabler, who thrives in a fast paced and inspiring environment both as business partner and service provider. Excited of being part of Efecte’s journey in reinventing the way people work together.