Efecte Tech Day valtasi Nosturin

Tunnisteet: Events

Kun toista sataa it-alan ammattilaista kohtaa toisensa kiinnostavien presentaatioiden ja hyvän ruuan äärellä, syntyy yllättäviä kohtaamisia ja erinomaisia keskusteluja. Efecte Oy:n vuosittainen Tech Day -tapahtuma järjestettiin Suomessa tänä vuonna Helsingin Nosturissa 14.9.2017. Se onnistui jälleen haastamaan kaikki osallistujansa: tiukkaa asiaa ohjelmistoista, prosesseista ja järjestelmistä sekä iltapäivästä esitelty yllätys: Efecten oma keinoälyratkaisu identiteettivarkauksia vastaan.

Toimitusjohtaja Sakari Suhonen olikin tyytyväinen päästessään toivottamaan yleisön tervetulleeksi ja kertomaan, että Efecte on matkalla kohti Euroopan johtajuutta.

- Lokakuun alusta meitä efecteläisiä tulee olemaan 84 kappaletta, ja asiakkainamme on yli kolmesataa yritystä ympäri Pohjoismaita ja Saksaa. Olemme selvästi valinneet oikean tien SaaS-malliin lähtemisellä, sillä pilvipalveluihin siirtymisen ja tuoteuudistuksien jälkeen olemme saaneet yli sata uutta asiakasta, iloitsi Suhonen.

Euroopan valloituksen lisäksi Efecte laajentaa asemaansa suomalaisessa it-kentässä: tänä vuonna avataan Kuopion toimipiste, ja vuoden 2018 ensimmäisellä kvartaalilla aloittavat Turun ja Tampereen palvelutiimit.

Loistavat puhujat, kiinnostavat keissit

Tech Day -päivän aikana kuultiin kolme kiinnostavaa case-esimerkkiä siitä, miten Efecten palvelut ovat auttaneet ratkaisemaan asiakkaan haasteet. Päivän ensimmäisen esimerkkitapauksen tarjoili Julle Rintala, Vakka-Suomen Puhelin Oy:stä. Rintala kertoi nykypäivän IT-palveluhallintajärjestelmän vaatimuksista, keskittyen sekä asiakkaan että palveluntuottajan näkökulmaan.

- Läpinäkyvyys palveluprosesseissa on olennaista asiakkaalle koko palvelupyynnön elinkaaren ajan. Asiakkaan on olennaista saada tietää, mitä vaikkapa hänen pyytämilleen uuden työntekijän tunnuksille missäkin vaiheessa tapahtuu, ja kauanko niiden saaminen mahdollisesti vielä kestää. Järjestelmän tulee mahdollistaa tämä, Rintala havainnollisti esityksessään.

Seuraavana vuorossa oli Arek Oy:n Juha Pesonen, joka puhui käyttövaltuushallinnasta. Arek Oy rakentaa ja ylläpitää eläkevakuuttamisessa tarvittavia tietojärjestelmiä ja tarjoaa työeläkealan järjestelmäpalveluja.

- Arekin tavoitteena on, että kunkin henkilön eläkeansiokertymät olisivat katsottavissa milloin tahansa. Tämä tavoite loisi palveluumme noin nelinkertaisen kuorman nykyiseen nähden, ja lisäksi asettaa uudenlaisia haasteita esimerkiksi tietoturvalle, Pesonen kertoi.

Iltapäivän kolmas ja viimeinen case-esimerkki kuultiin VR-Yhtymä Oy:n Markku Laaksolta. Hänen esityksessään käytiin läpi VR:n IAM-tavoitteet ja etenemispolku 90-luvun alusta aina nykyhetkeen asti, ja kurkistettiin samalla tulevaisuuteenkin.

- Vielä noin kymmenen vuotta sitten keskimäärin vain 5 % junalipuista ostettiin sähköisistä järjestelmistä, kun nykyisin tuo sama määrä on yli 75 %. Näin huima kasvu ostotapahtumissa tarkoittaa sitä, että meidän on ollut pakko oppia palvelemaan käyttäjäasiakkaitamme sähköisesti ja luotettavasti, Laaksonen havainnollisti.

Keinoäly tuo lisää turvallisuutta

Päivän yllätyksen tarjoili Efecten oma Peter Schneider, jonka esityksessä päästiin kurkistamaan keinoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin. Efecte lanseerasi tapahtumassa Efecte Edge ITSM ja IAM -asiakkaidensa käyttöön tarkoitetun turvallisuusratkaisun, joka helpottaa elektronista kulunvalvontaa. Turvallisuusratkaisun keinoäly oppii aineistojen avulla tunnistamaan erilaisten käyttäjien rutiinit. Näiden rutiinien vastainen toiminta laukaisee siinä eriasteisia toimenpiteitä, joiden avulla pyritään varmistamaan, että käyttäjä todella on se, joka väittääkin olevansa.

 Schneiderin mukaan kaikkien Efecten kehityshankkeiden taustalla on lopulta asiakaskokemuksen parantaminen.

- Haluamme kääntää fokuksen pois prosesseista ja kohti käyttäjää. Ohjelmistojemme pelkistetty, pohjoismainen design on tähän omiaan. Keinoälysovelluksemmekin on lopulta vain yksi tapa tuottaa asiakkaillemme suoraa lisäarvoa, Schneider huomautti.

Tuotetta pääsi samalla myös testaamaan ensimmäistä kertaa Tech Day -tapahtuman demoalueella, jossa kävikin vilkas kuhina heti puheenvuorojen päätyttyä.  Useimmat tapahtuman vierailijoista halusivat päästä testaamaan Efecten tarjoamia demomahdollisuuksia, sekä tietysti päästä juttelemaan tulevaisuuden visioistaan efecteläisten kanssa. Rento ja iloinen tunnelma jatkuikin Nosturissa illansuuhun asti.

Efecte

Kirjoittanut Efecte