Starka budskap på Efecte Tech Days i Stockholm

Tags: IT Service Management

Den 21 oktober möttes Efecte-kunder under det första svenska Efecte Tech Days-evenemanget någonsin.

 

Sakari Suhonen klev upp på scenen för att hälsa välkommen till Efecte Tech Days  – den första i Sverige – och förväntan steg hos de 60-talet åhörarna framför honom. Sakari, eller Sakke som han kallas, bar ett viktigt budskap. Efecte, som är marknadsledande på ITSM i Norden, har stora planer för Sverige. Planer som kan sammanfattas med två ord: stark tillväxt. Vi har bara under det här året fördubblat antalet anställda och försäljningen följer efter. Målet är att bli marknadsledande inom Enterprise Service Management också i Sverige och i Norden.

Tillväxten gäller för övrigt hela Norden och bolaget satsar även i Tyskland. Just tillväxt var ett genomgående tema inte bara i välkomsttalet utan under hela eftermiddagen.

 

Papperskoncernen värdesätter samarbete

När Johan Wedin tog plats i strålkastarljuset fick vi en ovanligt detaljerad bild av vad det innebär att välja ITSM-plattform. Han är IT-ansvarig inom Tech Support på koncernen BillerudKorsnäs och delade frikostigt med sig av hur de gick till väga när de valde Efecte.

Han pekade på sådana faktorer som för oss är självklara, som tydlighet, överskådlighet och möjlighet att bygga egna dashboards och vyer. Och att all information finns i samma plattform.

Men det han lyfte allra högst på listan var förmågan och inte minst viljan att samarbeta. Vi har bland annat hjälpt dem utveckla sin Financial Management-del, för att ge dem en bättre bild av hur kostnadsmassan fördelar sig i organisationen. Johan pekade också på hur vi tillsammans har utvecklat en så kallad Runbook, som samlar all information om varje system.

Medan Johan gav en sylvass bild av hur man hittar rätt plattform för sin IT-support hade nästa talare, Jonas Kyrkander, ett bredare anslag. Johan har motsvarande roll som Jonas Wedin på färgtillverkaren Tikkurila och ser att man kommer att använda Efecte för att hantera support över hela organisationen, inte bara för IT.

Efecte Tech Days Sweden

 

Automatisering hjälper HR-avdelningen

Detta, förklarade han, för att ge användarna en single-point-of-contact när det gäller felanmälan, beställningar och ändringar. För att klara det sätter de upp Efecte-portalen så att användarna automatiskt kommer i kontakt med rätt person utifrån typ av ärende.

Automatisering återkom också ur ett HR-perspektiv. Jonas förklarade att man siktar på att skapa automatiska flöden som exempelvis underlättar processen vid nyanställning. Personen ska automatiskt få rätt behörigheter, tillgång till arbetsplats med rätt typ av dator och annan utrustning, passerkort, bokningar av internutbildningar etcetera. Det här ska ge effektivare processer, högre säkerhet, nöjdare anställda och gladare chefer.

Tikkurila är kort sagt ett fantastiskt exempel på hur man kan utnyttja kraften i Efecte för mer än bara IT-support. Projektet påbörjades i maj och är ännu inte avslutat.

 

Ökad säkerhet och bättre kontroll

Vår egen stjärna, utvecklingschefen Peter Schneider, tog fram kristallkulan och bjöd oss på en blick in i den närmaste framtiden när det gäller Efecte-plattformen. Den stora nyheten för 2017 handlar om hur identitet knyts närmare service management-delen. Dels innebär det att företag kan uppfylla kraven som kommer att ställas i och med EU-förordningen GDPR, som drastiskt kommer att öka kraven på hur företag hanterar personliga uppgifter. Dels ger det stora möjligheter att skapa ännu högre grad av automation av flöden. Det ökar inte bara effektiviteten utan ger också en högre säkerhet.

Som vanligt när han föreläser lyckades Peter både dra ned applåder och höja ögonbryn, exempelvis när han visade hur man kommer att kunna skapa automatiserade flöden som triggas av AI-baserade funktioner för ökad säkerhet.

Efecte Tech Days Sweden

Pär Persson från Stena IT är en av de svenska kunder som känner Efecte bäst. Han har arbetat med systemet i tio år och genomförde nyligen en uppgradering till Efecte Service Management 2016.4, och i samband med det också jobbat med sin Financial Management och modellen för det.

Jag förvånades över Pärs uppriktighet och hur generöst han delade med sig av både sina egna erfarenheter och av hur it-avdelningen jobbar, och på vilket sätt Efecte kan stödja det.

De stora utmaningarna för honom i förändringsarbetet var att få alla att tänka tjänst, att få organisationen att acceptera det nya och hur de skulle få hela tjänste-strukturen att hänga ihop. Själva flytten till den nya versionen var en annan utmaning.

Mot slutet fick vi också en hel del nyttiga förslag till förbättringar, vilket vi förstås tar emot med stor tacksamhet eftersom det är så vi vill jobba. Kontakten med våra kunder är a och o och är något som i hög grad driver vår utveckling.

Hela eventet var fantastiskt och jag hade aldrig kunnat drömma om att så många skulle komma – med tanke på att det var vårt först event av det här slaget – och att våra talare skulle dela med sig så generöst av sina erfarenheter. Just där, just då kände jag att det aldrig har varit bättre att vara ansvarig för Efecte Sverige.

 

Efecte

Written by Efecte

Join the mailing list! Get product updates and expert articles.

Titta även in på vår engelska blogg. Där hittar du mer användbara, branschrelaterade inlägg.