Hilla, 12 v, tutustui työelämään Efecten Kuopion tiimiin kanssa

Tunnisteet: Efecte

Kuvassa Hilla (vas.), Harri, Juha, Aleksi, Tomi, Paavo, Tapio ja Juho.

 

Blogin on kirjoittanut yläkoululainen Hilla Siilinjärveltä. Blogin oli tarkoitus toimia TET-harjoitteluna, työhön tutustumisena. Blogissa hän haastattelee kuopiolaisia Efecten työntekijöitä.

Tervetuloa tutustumaan efecteläisiin Hillan kanssa!

Mikä Efecte on? Mitä täällä oikeastaan tehdään?

Efecte on suomalainen sadan hengen ohjelmistotalo. Efectellä tehdään palvelunhallintajärjestelmiä. Ne toimivat pilviympäristössä, jolloin asiakkaiden ei tarvitse asennella itse ohjelmia tietokoneillensa.

Haastattelukysymykset:

-Nimi? Kuka olet?

-Mitä teet täällä työksesi?

-Minkälainen koulutustausta sinulla on?

-Miksi tulit juuri Efectelle töihin?

-Mistä pidät työssäsi?

-Mistä taas et pidä työssäsi?

 

Harri

Ollut vuodesta 95 IT-alalla töissä, ja on nykyiseltä titteliltään identiteetinhallintakonsultti (IAM Solution Specialist). Tekee työkseen ATK:ta eli kirjaimellisesti automaattista tietojenkäsittelyä. Hän opiskeli sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa ja valmistui sieltä vuonna 1999. Efectelle hän ajautui vanhan työkaverin houkuttelusta ja on työskennellyt täällä noin puoli vuotta. Töissä työkavereista saa mukavaa seuraa, sekä työtehtävät ovat sopivan haastavia ja erilaisia. Työn haittapuolia ovat kiireisyys silloin tällöin. 

Juha

Työkseen hän koodaa Efecten tuotteita kuten aikalailla Harrikin. Selvittää ja korjaa myös ongelmia tuotteissa, joita asiakkaat käyttävät. Koulutukseltaan Juha on tietojenkäsittelytradenomi, opiskeli Kuopiossa ja valmistui vuonna 2002. Efecte kuulosti hänestä kiinnostavalle työpaikalle muunmuasssa työtehtäviensä puolesta. Työn hyviä puolia ovat sen vapaat työajat: töitä voi tehdä kotona ja toimistolla, työkaverit ja työssä oppii paljon uutta.

Aleksi

Ammatiltaan ohjelmistokonsultti ja vastaa Kuopion toimistosta Efectellä. Hän opiskeli Savonian ammattikorkeakoulussa tietotekniikan insinööriksi. Aleksi halusi vähän vaihtelua edelliseen työhönsä, jolloin Efecte kuulosti mielenkiintoiselle firmalle. Työssään hän pitää asiakkaiden kanssa työskentelystä ja työn haastellisuudesta.

Tomi

Tekee töitä tukiorganisaatiossa. Hän on opiskellut luonnontieteiden kanditaatiksi Itä-Suomen yliopistossa. Hän on myös melkein valmistunut filosofian maisteri. Efectelle hän päätti tulla töihin, sillä yritys kuulosti mielenkiintoiselle. Efectellä oppii Tomin mukaan paljon uutta, mutta töitten haittapuoli on kiireisyys.

Paavo

Paavo on pilvioperointitiimin johtaja. Hän asentaa ja korjaa pilvipalvelimia, sekä on myös Juhon ja Tapion esimies. Hän opiskeli Itä-Suomen yliopistossa pääaineena tietojenkäsittelytiedettä. Paavosta Efecte vaikutti mielenkiintoiselle yritykselle. Oli myös hienoa päästä perustamaan Kuopion toimistoa. Työn hyviä puolia ovat Paavon mielestä monipuolisuus, sopivasti vastuuta ja mielenkiintoiset teknologiat. Välillä päivät voivat kuitenkin venyä pitkiksi. 

Tapio

Työkseen Tapio rakentaa ja ylläpitää pilvipalvelimia. Hän on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta filosofian maisteriksi. Tapio päätyi Efectelle kaverinsa suostuttelusta. Työ on siitä mielenkiintoista, sillä se tarjoaa sopivasti haasteita, uralla on mahdollisuus edetä.

Juho

Työkseen Juho asentaa tuotteita pilvipalvelimelle. Opiskelut ovat enää vähää vaille valmiit, hän opiskelee Itä-Suomen yliopistossa maisteriksi. Vapaa-ajalla hän puuhailee paljon tietokoneiden kanssa, ja tämän kautta hän löysi tiensä myös Efectelle. Oli kiva päästä työhön jota tykkäsi tehdä myös vapaa-ajalla harrastuksena. Tässä työssä mukavaa Juhon mielestä on jokapäiväinen oppiminen ja töitten vaihtelevuus. Työajat ovat kuitenkin välillä vähän epäsäännölliset, mutta voin lähteä toisina päivinä aikaisemmin.

 

No entäs Hilla itse, esitimme hänelle pari kysymystä:  

Mitä teit ja mistä pidit erityisesti TET-jaksosi aikana? 

Mielestäni tietoteknisiä taitoja varmasti tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Harjoittelussa oli kivaa saada tehdä blogia ja nyt tiedän paremmin, mitä IT-alalla tehdään.

Voisitko kuvitella olevasi IT-alalla töissä?

Kyllä pystyisin kuvittelemaan olevani IT-alalla, mutta en osaa vielä sanoa mitä tulevaisuudessa tulen tekemään.

 

Efecte

Kirjoittanut Efecte