A-Insinöörit ja IGA - lisää tehokkuutta yhden alustan periaatteella

A-Insinöörien arvot lupaavat: yhdessä ja paremmin. Se tehtiin todeksi nyt myös IT-prosesseissa, kun otettiin käyttöön Efecte IGA eli pilvipohjainen SaaS-ratkaisu, jolla A-Insinöörit tehostavat identiteettien ja käyttöoikeuksien hallintaa.

A-Insinöörit auttaa rakennuttajia, rakentajia, kiinteistökehittäjiä ja taloyhtiöitä onnistumaan hankkeissaan tarjoamalla talo-, teollisuus- ja infrahankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut. Yhteistyö Efecten kanssa alkoi jo vuonna 2020, jolloin yhteistyö starttasi ITSM-projektilla. Automatisoitujen ja digitalisoitujen IT-palvelunhallinnan prosessien myötä heräsi tarve ulottaa sama kokemus helppokäyttöisyydestä, ajantasaisuudesta ja moneen skaalautuvasta palvelusta nyt myös käyttöoikeuksien ja identiteetinhallintaan.

Ratkaisut:

Efecte IGA-ratkaisun hyödyt A-Insinööreille:

  • Läpinäkyvyys
  • Helppokäyttöisyys  
  • Auditoitavuus 

 




Efecte IGA -ratkaisun kolme tärkeintä hyötyä A-Insinööreille: läpinäkyvyys, helppokäyttöisyys ja auditoitavuus 

Työntekemisen tavat ja paikat ovat olleen murroksessa jo pitkään. Liikkuvan työn teemojen rinnalle on viime vuosina julkisuudessa noussut yhä useammin myös tietoturva, tietoturvauhat ja toisaalta kehittyvä tietosuojalainsäädäntö (GDPR).

A-Insinööreille yksi tärkeimmistä tavoitteista IGA-projektissa olikin varmistaa, että kaikki prosessit ja työkalut ovat myös käyttäjä- ja identiteetinhallinnan osalta linjassa ISO 27001 -standardin vaatimusten kanssa, nyt ja tulevaisuudessa. ISO 27001 on tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien tunnustetuin kansainvälinen standardi.

 

”Meillä oli aiemmin käytössä kankea ja huonosti skaalautuva ohjelmistoratkaisu, joka ei enää vastannut nykyajan vaatimuksiin – puhutaan sitten käyttäjänhallinnan, laatustandardien tai tietosuojan vaatimuksista”, kertoo tietohallintojohtaja Risto Tulenheimo A-Insinööreiltä.

"Aloitimme kesäkuussa 2023 ja projekti oli maalissa saman vuoden lokakuussa. Käytännössä IGA oli pystyssä kolmessa kuukaudessa – eikä sen parissa viikon jokaisena päivänä hommia paiskittu. Projekti oli kyllä todella sujuva ja yhteistyö saumatonta”

Risto Tulenheimo

Tietohallintojohtaja, A-Insinöörit (AINS Group)

IGA eli Identity Governance and Administration: Läpinäkyvyyttä, helppokäyttöisyyttä sekä tietoturvallisempaa identiteetin ja käyttäjienhallintaa.

”Efecte IGA -tuotteistetut paketit ja niihin sisältyvät käyttötapaukset loivat selkeän pohjan tulevalle. Meille tärkeintä oli varmistaa uudelle työntekijälle ja esihenkilölle sujuva ja luotettava onboarding-prosessi. Kun uusi ihminen tulee taloon, IGA varmistaa, että hänellä on heti käytössään tarvittavat käyttöoikeudet, Risto Tulenheimo A-Insinööreiltä kertoo ja antaa perään käytännönesimerkin:

“Aiemmin onboarding kesti helposti yli päivän, nyt uusi työntekijä saa käyttöoikeudet ja pääsyn eri järjestelmiin 5 minuutissa. Myös lähteneiden työntekijöiden oikeudet on yhtä nopeaa poistaa – tarvittaessa samalla kertaa kaikista järjestelmistä”, Tulenheimo toteaa.

Helppokäyttöisyytensä ansiosta Efecte IGA on täyttänyt käyttäjiensä vaatimukset, sillä siinä kaikki tapahtuu yhdellä ja samalla alustalla.

”Myös raportit on helppo ajaa ulos, oli tarve sitten cyber security -auditointi tai jokin muu raportointitarve. Identiteetit ja käyttöoikeudet ovat aina näkyvillä auditointia varten, ja kaikkeen tietoon pääsee helposti käsiksi”, Tulenheimo jatkaa.

Katso video

Miksi A-Insinöörit otti Efecte IGA:n käyttöön? Mitä yrityksen tietohallintojohtaja Risto Tulenheimo ajattelee yhteistyöstä? Katso video, in English.

 

Kiinnostuitko?

Otathan yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Lue lisää asiakkaistamme

IAM

A-Insinöörit ja IGA - lisää tehokkuutta yhden alustan periaatteella

maaliskuuta 12, 2024

Service Desk

Kun koronakevät ruuhkautti Vepsäläisen aspan, oli aika toimia

maaliskuuta 12, 2024

IAM

Valmet Automotiven identiteettien ja pääsynhallintaa Efecten avulla

lokakuuta 30, 2023